Rybolov a športové rybárstvo prežíva v posledných rokoch obrovský rozmach, príroda a jej čaro láka k vodným plochám čoraz viacej ľudí a o to je to radostnejšie, že všetkých generácií.

Skvelým príkladom ako usmerniť a primäť k prírode, rieke, jazerám a rybníkom najmladšiu generáciu, je práca členov športového občianskeho združenia Feeder team Sereď, ktoré nezištne podporuje výbor MsO SRZ v Seredi ako aj mnoho štedrých sponzorov z nášho mesta ale i širokého okolia. Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Seredi každoročne poriada letné rybárske campingy, podporuje detský rybársky krúžok a pravidelne organizuje detské rybárske preteky.

V letných kempoch sa deti naučia základom rybárčenia, inštruktori ich vedú k vrúcnemu vzťahu k prírode a rybám, čistote, poriadku a sebadisciplíne v lone prírody. V tomto roku pod záštitou MsO SRZ v Seredi zorganizovali pre detské ratolesti už v poradí 3. detský rybársky tábor, tentokrát na ramene v Hornom Čepeni. Miloš Galgóci, Ľudovít Scheibenreif, Peter Hašuk a Dominik Gaža sú tí nadšenci športového rybolovu, ktorí venujú svoj voľný čas aj najmladšej generácii.

Program detského rybárskeho tábora bol vopred naplánovaný, nechýbali súťaže, lov na bič spodové ryby, lov na bič v stĺpci, lov na feeder, lov na Match, lov na boilies, lov na prívlač, loptové hry, badminton. Aká by to bola dlhodobá rybačka bez brigády, severný špic čepeňského ramena vyčistili do 5 veľkých vriec odpadkov po nezbedných a lajdáckych rybároch z radov nás dospelákov. Na záver detského rybárskeho tábora organizátori usporiadali súťaž v love rýb a každý účastník bol obdarený vkusným darčekom.

A aby si niekto nemyslel, že sa v tábore hladovalo, je na veľkom omyle. Dospeláci pripravili celotýždenné menu, kde nechýbalo ovocie a zelenina, pitný režim bol zabezpečený podávaním minerálok, ľadového čaju, ochutených minerálnych vôd, džúsov a to v neobmedzenom množstve.

V jedálnom lístku sme mohli nájsť cereálie, mlieko, kakao, vianočku, pizzu, grilované klobásky, jogurty, croisanty, cigánsku pečienku v žemli, slaninku, paštéty, lečo, guláš, špekačky a salámy, špagety, pstruhy, bôčik na grile a mnoho ďalších gurmánskych špecialít. Chutilo náramne všetkým.

Detského rybárskeho tábora sa zúčastnili : Michal Šuran, Martin Šudy, Alex Žigo, Marek Hladký, Denis Šulák, Alex Bôžik, Denis a Sára Scheinbereif, Emília Žigová, Lucas Greman, Alex Greman, Matej Greman a Samuel Suchoň. Niektoré deti boli v sprievode svojich rodičov, ktorí takisto aktívne prispeli k úspešnému chodu tábora a vytvorili nezabudnuteľné zážitky pre našu omladinu.

Všetkým členom Feeder teamu Sereď patrí poďakovanie a náš obdiv. Nasledovaniahodný príklad aj pre ostatných ľudí dobrej vôle.