Rybársky rok 2014 v revíroch našej organizácie sa začal už skoro v januári, nakoľko počasie bolo také vľúdne, že sa dalo posedieť pri vode aj 3-4 hodiny. Najnáruživejší rybári húfne vyčkávali v rade na nové povolenky, rybárske obchody ponúkali tovar na zakŕmenie 9

i návnady od rána až do záverečných hodín. A veruže, vody šintavského bagroviska, či vážske ramená v Čepeni aj Dolnej Strede vydávali kapríkov jedna radosť. Samozrejme, najnevrlejší bol náš hlavný hospodár so svojimi pomocníkmi, darmo, majú pravdu. Čo si vychytáme skoro v zime a na jar, o to bude v lete menej záberov a úlovkov. Športový rybolov je však spoločenský fenomén, na rybačke na čerstvom vzduchu v prírode je príjemne po celý rok, pokiaľ nás sychravé a chladné počasie nevyženie pod perinu.

rybari-kronika

Aj februárové počasie bolo prijateľné a tak sa naše vody stali miestom invázie miestnych rybárov. Príroda ožila nielen vo vode ale aj v okolí, labute, ktoré predstavujú neodmysliteľný kolorit našich rybárskych revírov, nechýbali ani v tieto dni a vítali náruživcov rybolovu, ktorí im sem tam niečo do zobáka prihodili ako „novoročný darček“. Ale po malom darčeku sme už neskoršie počuli to staré známe : „ Nejdeš odtálto ty hnusoba ….“ Biele princezničky odplávali a lovilo sa ďalej.

labut

 

A pretože pri našej návšteve bagroviska v Šintave sme boli trpezliví, patrón rybárov Peter bol štedrý a obdaril rybára a náš objektív utešeným úlovkom, nádherne sfarbeným šupináčom.