Dňa 17.10.2014 v odpoludňajších hodinách priviezol cisternový kamión akciovej spoločnosti Rybářství Chlumec nad Cidlinou, prvú várku našej najznámejšej a najobľúbenejšej ryby Kapor rybničný do revírov v správe Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Seredi. Hlavný hospodár Vladimír Beno privítal na pôde Rybárskeho domu pracovníkov vyššie uvedenej firmy, zaoberajúcou sa chovom a distribúciou rýb a spoločne s členmi výboru, rybárskej stráže a pomocnými hospodármi vyrazili zarybniť vody sereďskej rybárskej spoločnosti. Nechýbal pri tom aj fotoobjektív kronikára MsO SRZ a tak Vám predostierame publikáciu s fotografiami, ktoré možno naša široká verejnosť nikdy nevidela. Začalo sa to zarybnením bagroviska Šintava, kde sa do prekrásneho prostredia veľmi obľúbeného revíru nasadilo 2 500 kg kapra K3, čo znamená kapor s minimálnou lovnou mierou 40 cm. Týmto pádom predsedníctvo MsO SRZ vyhlásilo termín hájenie kapra do 30.10.2014. Lov kapra je povolený od 31.10.2014. Zároveň sa do tejto rybárskej lokality nasadilo 500 kg nádherných šupináčov a lyscov o dĺžke viac ako 70 cm. Krásavci mali váhu od 6 – 11 kg a bolo sa radosť pozerať na krásnu rybnú faunu. Predseda MsO SRZ v Seredi Ing. Dušan Alina bol zaneprázdnený inými pracovnými povinnosťami a tak len na krátko prišiel medzi brigádnikov a presvedčil sa, že ryby, ktoré objednal v mene nás rybárov boli zdravé a pripravené na športový boj človeka s prírodou, ktorému my tichí blázni hovoríme rybačka. Chlapi pracovali s radosťou, bolo nadmieru jasné, že milujú tento druh športu, prírodu, majestátny sereďský Váh a práca okolo rybolovu je ich aktívnym koníčkom. S fotografií Vám bude jasné, že táto práca zarybnenia je sýta a vyžaduje správnych chlapov.

Po zarybnení šintavského revíru sa presunula ekipa do revírov Rameno Horný Čepeň a Rameno Dolná Streda. Tam sa v tento deň nasadilo po 500 kg výberových kaprov ale v najbližšom období sa bude zarybňovať ďalej. Len pre Vašu informáciu najbližšia transportná súprava privezie do lokality Dolná Streda 6 000 kg kapra K3 a zarybnené budú aj revíry Horný Čepeň, Nová voda (Účko) a Koleno. So želaním pekných zážitkov pri prezeraní fotografií a pozdravom Petrov zdar prajeme rodinám sereďských rybárov aby ich rybolovci mali veľa zdaru pri rybačke. Kapor na Vianočnom stole nesmie chýbať.

 

a

d

e

f

g

h

i

j

o

p

q

r

s

t

u

w

z

Dopoludnia 23.10.2014 pokračovalo zarybnenie sereďských rybárskych revírov a to vypustením násadky 490 kg Pstruha dúhového do revíru šintavského bagroviska. Tohto utešeného dravca a výbornú gurmánsku pochúťku môžu rybári loviť od soboty 25.10.2014. Štvrtok a piatok je všeobecný zákaz lovu.

q

w
Prekrásne počasie dňa 28.10.2014 sprevádzalo prácu členov výboru MsO SRZ v Seredi pri zarybňovaní revíru Váh č.3, ktorý je v správe sereďskej organizácie rybárov a ktorý meria dĺžku od prítoku Dudváhu v Siladiciach až po diaľničný most pri Váhovciach. Škoda len, že toto nádherné povodie majestátneho Váhu nevyužívajú rybári našinci a radšej sa venujú rybačke pri odľahlých vážskych ramenách a okolitých bagroviskách. Dnes pod dohľadom hlavného hospodára Vladimíra Bena priviezlo nákladné vozidlo 4 000 kg kapra K2. Je to násada z prostriedkov Rady Slovenského rybárskeho zväzu v Žiline. Na konečné ukončenie zarybnenia kaprom čakáme ešte prísun 1 500 kg kapra K3 určeného pre rameno Horný Čepeň a 1 000 kg kapra K3 určeného do revíru Nová voda (účko). Revír Koleno bude zarybnený až v jarných mesiacoch.

m

n

a

b

c

d

s

v

x

y