V sobotu 07.11.2015 dopoludnia za príjemného jesenného počasia sa konala v zmysle pracovného programu Výboru MsO Slovenského rybárskeho zväzu v Seredi ďalšia jesenná etapa plánovaného zarybnenia lovných revírov v správe sereďského rybárskeho spolku.

Malá vodná nádrž Hlohovník o rozlohe 1 ha slúži už dlhé roky ako chovný rybník, plánovaná násada kapríkov a samozrejme prirodzený prírastok bol spustený už v skorých ranných hodinách a tak početná skupina brigádujúcich rybárov distribuovalo pod dohľadom hlavného hospodára Vladimíra Bena a tajomníka mestskej organizácie SRZ Mariána Scherhaufera násadu kapra K2 do všetkých našich vôd. Od ramena Horný Čepeň cez Novú vodu, šintavské bagrovisko až po Dolnú Stredu, v celkovej váhe 2 027 kg.

Lovný rybník Báb bol dnes zo zarybnenia vyčlenený. Ušlo sa aj dravcom vo vodnom toku majestátneho Váhu, ktorého koryto sa už pre naše potešenie opäť napĺňa po rekonštrukcii ľavostranného brehu vodnej nádrže Kráľová. Samozrejme, že si nepochutia na kapríkoch ale súčasťou vodnej fauny v chovnom rybníku je aj hrúzovec, ktorého taktiež utešené množstvo bolo vypustené na „víkendovú papu“ pre hrče, šulavy, šťuky a ďalších menších dravcov, obyvateľov Váhu. Vodná nádrž Hlohovník bola situovaná v katastrálnom území obce Vinohrady nad Váhom s pôvodným zámerom ako alternatívny zdroj požiarnej vody.

Hektárová vodná plocha slúžila v minulosti ako zásobáreň vody v prípade prírodných katastrof spôsobených ničivým požiarom a bola určená pre okolité obce a samozrejme mestá Sereď, Galanta, Sládkovičovo a Šaľa. Po organizačných zmenách sa stala vlastníctvom Slovenského rybárskeho zväzu a túto malú nenápadnú nádrž spravuje mestská organizácia SRZ v Seredi, v súčasnosti ako chovný rybník.

Na fotografiách vidíme aj bahnové dno, bohužiaľ aj v tomto prípade hospodári organizácie zalamujú rukami nad chémiou vo vode, ktorá steká z okolitých poľnohospodárskych plôch. To je však už údelom rybárstva hádam po celom Slovensku. Veríme, že K2 sa udomácni v našich lovných revíroch a budeme mať po ubehnutí kalendárneho roku potešenie z úlovkov.